Gå til hoved-indhold

Til den nærmeste familie

Uanset årsagen - Så er det utrolig hårdt at miste vores aller nærmeste. Og midt i den store sorg er der en række praktiske ting i forhold til begravelsen som man er nød til at tage stilling til. Det hele kan virke utrolig uoverskueligt,  og vi har derfor lavet denne side som en hjælp til de efterladte.

Kistedekoration

 

Hvad er en kistedekoration?

En kistedekoration er en smuk blomsterdekoration som man placerer ovenpå kistelåget til begravelsen eller bisættelsen.

Farver og blomster

Hvis afdøde havde en eller flere ynglings farver, eller blomster. Så er det vigtigt at kistedekorationen afspejler netop det. Hvis ikke - Så er det helt op til de efterladte at mærke efter, hvad de mener symboliserer den afdøde bedst muligt.

Hvornår skal man bestille?

Du kan komme ind i butikken og bestille, lige så snart i har snakket med bedemanden og præsten, og i kender dato og tidspunkt for begravelsen eller bisættelsen. Har i særlige ønsker til nogle helt bestemte blomster - Så vil vi meget gerne vide det 3-4 dage i forvejen, så vi kan nå at skaffe dem hjem.

Hvad koster en kistedekoration?

Vores anbefalede pris på en smuk kistedekoration er ca. 2000kr. Den kan dog både laves mindre og større, dette kommer selvfølgelig an på hvad der ønskes.

Andet nyttig information

Til begravelser og bisættelser leverer vi altid minimum 1 time før det hele går igang. Leveringen er gratis, og i skal derfor ikke tænke på noget som helst i forhold til dette.

Skal man booke tid?

I er velkommen til at kigge forbi vores butik på Vestre Kaj i Næstved uden at bestille tid, så snart i føler jer klar. Her har vi også en masse bøger med billeder af forskelligt begravelsesbinderi, som måske kan inspirerer jer.

Er det på forhånd noget i ved, der vil være meget svært at snakke om - Så kan det være en god idé at booke et møde, hvor vi sammen sætter os ned og får en snak om det hele. Tlf: 55731526

Farvel blomster

 

Hvad er en farvelblomst?

En farvelblomst er en blomst, som man ligger ovenpå kistelåget for at sige et sidste farvel lige inden bedemanden kører væk med afdøde.

Hvilken blomst skal det være?

De fleste bruger en rød rose som farvelblomst - da den symboliserer evig kærlighed. Men man kan sagtens vælge en anden blomst hvis man vil.

Hvor mange farvelblomster skal man bruge?

Der findes ikke noget bestemt antal, flere og flere bestiller, så der er en til alle der deltager ved begravelsen, men det er helt okay bare at tænker på sig selv og den aller nærmeste familie.

 


 

 

Blomster til urnenedsættelse

 

Skal der være blomster til urnenedsættelsen?

Det skal der nødvendigvis ikke. Men det kan virke rart at have noget med - Så man ved der er noget smukt man kan ligge ved gravstedet. Det mest normale er en lille fin bårebuket i en valgfri farve.

 


 

Et personligt farvel

 

Under kategorien Et personligt farvel finder du mere personlige blomsterdekorationer så som hjerter og kranse.

Tryk her for at læse mere

Den Grønne Butik
Vestre Kaj 4
4700  Næstved
Rutevejledning